Denne kaken er et alternativ til den vanlige gulrotkaken. Den smaker av deilige krydder, er saftig og holdbar. Og du kan bruke annen hermetisk frukt enn pære som f eks fersken. Det fine med denne kaken er at den ikke er så søt og passer like godt til te som kaffe. Med en klatt slapp krem!
160 gr mel
1 ts bakepulver
1 ts natron
4 ts kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
200 gr sukker
40 gr brunt sukker
1 stor ts salt
frøene av en vaniljestang
3 store egg
1 1/2 dl raps - eller solsikkeolje
100 gr valnøtter, grovhakket
200 gr hermetiske pærer eller annen frukt,
hakket i små biter
Bland sammen mel, kanel, natron, nellik, ingefær i en bolle. I en annen bolle har du sukker, salt og frøene fra vaniljestangen. Pisk eggene til en luftig masse og hell forsiktig i oljen. Ha i sukkerblandingen og pisk videre. Sikt melblandingen forsiktig inn i røren. Ha alt i en smurt springform og stek i ca 5o - 60 min på 175 gr.
Foto: Pål Rødahl