tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Kardemummakaka fra Rosendals Trädgårdscafé

Tutta SætraComment

Dette er min yndlingskake for rainy days and mondays. En slags trygg "trøstekake" som smaker deilig med en kopp te til. Og det beste av alt er at den holder seg saftig i flere dager. Den har få ingredienser som du som regel har i skapet. Hva venter du på, det regner jo stadig vekk?

200 gr smør
2,5 dl sukker
3 egg
4,5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ss kardemomme,
1 dl kremfløte

Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg. Bland bakepulver, kardemomme og mel og sikt i egg - og sukkerblandingen sammen med fløten. Ha deigen i en smurt og strødd form og stek kaken på 175 gr i ca 40 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå der i 15 minutter til. Dryss over melis når den er blitt kald.

Foto: Pål Rødahl