Jeg har gode minner om hønsefrikassé og kalvefrikassé. Det er mat som er litt "bestemoraktig" og trygt og godt! Men siden det er vanskelig å få tak i både høns og kalvekjøtt, har jeg her valgt kylling. En stor Stangekylling på nesten 2 kg. Da har jeg middag i flere dager og det passer en som elsker rester! Du kan bruke hvilke grønnsaker du vil, selv liker jeg smaken av selleri og har derfor brukt både rotselleri og persillerot i tillegg til gulrøtter og løk.
Skyll kyllingen og putt den i en stor kjele med kaldt vann. Vannet skal dekke kyllingen. Ha i salt, en gul løk og hel hvit pepper og en par laubærblader. Kok ca en time eller til kyllingen er ferdig. Skum kraften underveis og ha eventuelt i litt ekstra kyllingbuljong. Ta opp kyllingen, rens den og kjær kjøttet i passe store biter. Sil kraften og ha i grønnsaker som du har kuttet i rause biter. Gi det et oppkok og ha kyllingkjøttet tilbake i kjelen. Lag en meljevning med litt hvetemel og fløte. Jeg bruker et rent sytletøyglass og rister godt. Slik at det ikke blir klumper. Ha meljevningen i kjelen og la det koke noen minutter. Servér med kokte poteter og bladpersille.
Foto: Pål Rødahl