Jeg er invitert i en venninne bursdag og da er det perfekt å bake en pavlova til dessert. Den er enkel å lage og skaper alltid fin feststemning. Anna Pavlova var en berømt russisk ballerina på første halvdel av 1900-tallet.
Hun danset alle de store rollene og dannet etterhvert sitt eget kompani og reiste verden rundt.
Bl a hadde hun flere gjesteopptredener i Australia og på New Zealand. Pavlova er derfor blitt nasjonaldesserten her.
Slik gjør du:
Pisk 6 eggehviter stive, viktig at eggene er romstempererte!
Ha i 2 ts hvitvinseddik mens du pisker og så 2 -3 dl sukker og 2 ts maizena og 1 ts vaniljesukker.
Eggehviteblandingen skal bli blank og litt seig.
Ha blanding utover et bakepapir med slikkepott og sett kaken nederst i ovnen som står på 250 gr.
Sett temperaturen ned til 100 gr og stek kaken til den er sprø utenpå og myk inni ca en time.
Pynt med en blanding av pisket krem og vanilje krem og friske bær.
Foto: Margaret De Lange