tutta.no

Art director/Food blogger/Catering

Sitronkake med hvit sjokolade

Tutta SætraComment

Liker du den friske smaken av sitrus vil du like denne kaken! Den er rask og enkel å lage og jeg brukte ferdigkjøpt lemon curd. Tidligere har jeg vært flink og laget den selv, men jeg kjenner egentlig ikke forskjell.

Kakebunn:
3 egg
3 dl sukker
1 sitron, helst økologisk
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
1 dl kokende vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i revet skall av en sitron og sikt inn det tørre og ha til slutt i vannet. Stek nederst i ovnen på 175 gr i ca 30 minutter. Avkjøl.

Fyll:
2 dl fløte
1,5 dl lemon curd

Del den avkjølte kaken i to og ha et lag lemon curd og et lag pisket krem i midten.

Topping:
80 gr mykt smør
300 gr kremost
3 dl melis
revet skall av en sitron
saften av en halv sitron
litt høvlet hvit sjokolade

Rør alle ingrediensene sammen og dekk hele kaken med kremen. Ha høvlet sjokolade på toppen.

Foto: Pål Rødahl

sitronkake med hvit sjokolade.jpg